Ontdekken

Ruimte voor creativiteit

Cultuur, in de breedste zin van het woord, is voedsel voor de geest. In de rust en ruimte van onze schitterende omgeving groeit dat voedsel uitstekend!

Van tijd tot tijd organiseren wij zelf kleinschalige activiteiten en evenementen, gewoon omdat dat fijn is om te doen.

In de vorm van een huiskamerconcertje, een creatieve workshop, een expositie, een lezing, een high-tea, een whiskyproeverij of wat dan ook.

Deze evenementen kondigen wij aan via onze eigen kanalen en soms ook via de media.

En heb jij zelf een idee dat wij kunnen helpen realiseren? Laat het ons dan vooral weten, wij denken en organiseren met je mee!

Activiteiten en evenementen

Van tijd tot tijd organiseren wij incidentele activiteiten zoals een lezing of een huiskamerconcertje. Meer informatie vind je op onze evenementenkalender.

Voor besloten groepen bieden wij daarnaast op afspraak ook enkele interessante all-in activiteiten aan.

Vraag voor de onderstaande workshops vrijblijvend een offerte aan.

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Ons aanbod

6 – 10 personen € 22,50 pp
11 – 16 personen € 19,50 pp

High-tea voor jouw groep

Een high-tea is meer dan alleen maar een kopje thee met wat lekkers erbij. Het is zogezegd een ‘ervaring’ voor je zintuigen… Wij bieden voor jouw groep van 6 tot 16 personen een uitgebreide selectie van bijzondere theesoorten, scones, sandwiches, quiches, kleine gebakjes en chocolade-lekkernijen.

Bij mooi weer eventueel buiten, en anders in onze voor de gelegenheid extra gezellig gemaakte deel. En als het buiten guur en koud is zorgt onze unieke allesbrander voor extra behagelijkheid! 

6 – 10 personen € 25.- pp
11 – 16 personen € 22,50 pp

Whiskyproeverij voor jouw groep

Het lijkt wel of whisky (of whiskey, als het niet uit Schotland komt) steeds meer liefhebbers kent. Maar hoe wordt dat eigenlijk gemaakt? En hoe kies je uit de ontelbare soorten? En wat is jouw smaak?

Met zijn Schotse ‘roots’ weet Edward MacKenzie, gekleed in zijn eigen kilt, alles te vertellen over whisky en over het land van zijn voorouders.

In een avondvullend programma neemt hij je mee naar dat land en het ‘levenswater’ dat ze daar al eeuwenlang maken.

Uiteraard wordt er daarnaast geproefd: je ervaart de verschillen tussen vier verschillende soorten whisky, die worden begeleid door bijpassende hapjes.

4 – 6 personen € 75.- pp
7 – 10 personen € 65.- pp

Basisworkshop fotografie voor jouw groep

Heel veel mensen zijn de trotse bezitter van een digitale camera (al was het maar op hun telefoon) maar niet iedereen kan even goed overweg met de soms duizelingwekkende mogelijkheden. En dan nog… hoe maak je eigenlijk een ‘pakkende’ foto?

Landschapsfotograaf en fotoreis-organisator Edward MacKenzie vertelt je daar in deze workshop meer over. Over apparatuur, belichting, scherpstellen – maar vooral over de essentie van fotografie: de compositie.

Deze dagvullende workshop bestaat uit een theoretisch gedeelte in onze boerderij, een heerlijke lunch en praktijkoefeningen in de nabije prachtige omgeving.

4 – 6 personen € 20.- pp
7 – 12 personen € 17,50 pp

Fotowandeling met jouw groep

In Noord Drenthe, en zeker rond Peest is het heerlijk wandelen. Het eeuwenoude landschap zit vol verrassingen, van een verdwenen vliegveld uit WO2 tot grafheuvels en ‘Celtic fields’ van duizenden jaren oud. Edward MacKenzie is, naast kenner van dit landschap, ook ervaren landschapsfotograaf.

Op deze wandeling van ca. 3 uur neemt hij je via verrassende ‘geheime’ paden mee naar de mooiste fotolocaties. Onderweg geeft hij tips over de manier waarop je van een ‘kiekje’ een echte foto maakt. 

We beginnen met koffie en gebak in de deel van onze boerderij, waar we de tocht ook weer besluiten.

Vraag naar de mogelijkheden

Creatieve workshop voor jouw groep

 

Creatief bezig zijn doet niet alleen jou groeien, maar draagt ook positief bij aan de sfeer in de groep. In de nabije toekomst gaan wij weer creatieve workshops organiseren. Deze duren ca. 3 uur en zijn inclusief de verbruikte materialen, koffie/thee met wat lekkers. Informeer vrijblijvend nu alvast naar de mogelijkheden!